AMJK

Arendal MJ-klubb (AMJK) består av en liten gruppe modelljernbaneinteresserte i Arendals-regionen. Vi har en felles interesse for de jernbanestrekningene som eksisterer og eksisterte i vårt nærområde, og vi forsøker også å gjenskape disse i modell, både hver for oss og i fellesskap. På denne websiden vil vi presentere bilder fra våre moduler og fra våre forskjellige hjemmeanlegg. Vi ønsker deg velkommen inn!



tirsdag 29. april 2008

En "engelskmann" bygges

Halvor har gjort hjemmeleksa si siden forrige gang, og forsøkt seg på en av de tre "engelskmennene" som skal bygges til Nelaugs østside. Noe småjusteringer gjenstår ennå før den fungerer optimalt, men den ser iallefall lekker ut!

AMJK's vekselbyggingsdugnad har så langt resultert i 5 hel- eller halvferdige veksler. Vi trenger da faktisk bare en til for å være "i mål" med Nelaug øst. Vi kommer nok imidlertid til å lage noen fler for å få øvet oss skikkelig på dette. Nå har vi også fått tak i en filejigg fra Fast Tracks noe som letter jobben med å file krysspisser og tungespor en hel del.

onsdag 16. april 2008

Bygging av veksler til Nelaug

I kveld tok tre av oss; Halvor, Jan Petter og Tore, mot til oss og begynte på oppgaven med å bygge de første vekslene til vekselgaten i østenden av Nelaug. Halvor hadde tyvstartet og bygget et par test-veksler og ble dermed vår læremester denne kvelden.

Her er svillene lagt ferdig ut på et papir med gjennomsiktig dobbeltsidig tape på. Vekslen er en #7 etter norsk normal.

Vi har foreløpig ikke fått tak i noen filejigg, så krysspissen ble filt nennsomt for hånd.

Krysspissen prøvemonteres.

Til slikt pirkearbeid er det greit å kunne se godt! :-)

Tore beundrer kveldens arbeid. Vi brukte ca. 3 timer på å komme så langt - med innlagte kringlespisepauser underveis. Vi regner med at en veksel skal gå rimelig greit å lage på 3 timer, når vi har kommet litt inn i det.

Slik ser de tre vekslene altså ut etter en hyggelig kveld med masse filing, prøving og feiling. Dette var moro!

søndag 6. april 2008

Nelaug bygges om

Etter helgens FREMO-treff ble det ganske klart at vi må gjøre noe med de tre "engelskmennene" som ligger på Nelaugs øst-side. Her sporer både vogner og lokomotiver av litt for ofte. Siden det ikke finnes noe reellt alternativ i handelen planlegger vi å bygge disse selv (grøss og gru). Her er et bilde fra den initielle planleggingen.

tirsdag 1. april 2008

Månedens bilde. April 2008

Et uunselig, men ganske viktig lite hus, sees her på baksiden av lokstallen på Sjuskogen stasjon.