AMJK

Arendal MJ-klubb (AMJK) består av en liten gruppe modelljernbaneinteresserte i Arendals-regionen. Vi har en felles interesse for de jernbanestrekningene som eksisterer og eksisterte i vårt nærområde, og vi forsøker også å gjenskape disse i modell, både hver for oss og i fellesskap. På denne websiden vil vi presentere bilder fra våre moduler og fra våre forskjellige hjemmeanlegg. Vi ønsker deg velkommen inn!



torsdag 25. september 2008

Medlemsmøte 25/9-08

Vi har nå bestemt oss for å gjøre et hederlig forsøk på å ikke bygge så alt for mange nye moduler i tiden fremover. Vår lille klubb har vel egentlig nok moduler å lagre på og vedlikeholde, og mange av disse bærer preg av å ha vært med oss rundt i mange år. Vi vil derfor i tiden fremover heller forsøke å forbedre noen av de modulene vi har hatt i drift lenge, og som vi fremdeles ønsker å benytte oss av. Noen andre er allerede utrangert, eller iallefall hensatt inntil videre.

En av de tidligste modulene er Steinar Jeppestøls "Vallekilen". Denne har klart seg meget bra, og det er en morsom liten modul, så vi begynte i kveld med en oppgradering av den. Planen er at den skal få nytt spor, sporsperre på sidesporet, sporskiftermotor, mye nytt landskapsmateriell og generell detaljering.

Code100-sporet er borte og Halvor og halve Styrkar ser ut til å more seg over at sanden blir fjernet.

Halvor sikter inn hovedsporet. Vi har benyttet standard code75 spor fra Peco, men vi har lagt inn en "dobbeltsville" for hver 12. meter (hver 14. cm.) hvor sporet i virkeligheten ble skjøtet sammen. Skinnene ligger fortsatt løst her på bildet.

tirsdag 16. september 2008

Månedens bilde - September 2008


Denne gangen tar vi for oss et lite detaljbilde fra Myrene Benzin - en liten bedrift på Myrene industriområde. Modellør er Halvor.