AMJK

Arendal MJ-klubb (AMJK) består av en liten gruppe modelljernbaneinteresserte i Arendals-regionen. Vi har en felles interesse for de jernbanestrekningene som eksisterer og eksisterte i vårt nærområde, og vi forsøker også å gjenskape disse i modell, både hver for oss og i fellesskap. På denne websiden vil vi presentere bilder fra våre moduler og fra våre forskjellige hjemmeanlegg. Vi ønsker deg velkommen inn!



mandag 10. oktober 2022

 VELLYKKET KJØREHELG I KLUBBEN 

HELGEN 8 OG 9 OKTOBER

Denne helgen samlet vi rundt 15 medlemmer fra naboklubber og vår egen, til et sosialt samvær og kjøring på et FREMO-modulanlegg oppsatt for anledningen. Halvor hadde utarbeidet en god plan, basert på de moduler klubben har, og tilpasset lokalet vi leide.



Med 17 stk. kjøreoppdrag tilpasset materiell fra rundt 1960 til rundt 1970, ble kjøresesjonene gjennomført. Vi hadde valgt å kjøre et litt forenklet FREMO-opplegg, uten lokkort, vognkort og fraktkort. Det lå an til anarki, men med streng beskjed om å lese kjøreoppdragene godt, så ble opplegget veldig bra. I og med relativt korte avstander og streng tidsplan, slapp en på denne måten stresset med å finne riktig vogn (my liten skrift på vogner) for å sette ut og ta inn vogner i stammene. Da kun deler av strekningene var elektrifisert, var enkelte oppdrag oppsatt med lokomotivbytter. (Og for de som leter etter KL på banen, så fortsett å let. ) Jeg tror de fleste hadde mye moro, og fikk en god opplevelse, under de rundene vi rakk disse dagene. Det ble også tid til mye god tog-prat.

Takk til alle som kom og gjorde MJ-opplevelsen god 😀

Oppdatert med link til en film av Bjørn Nicolaisen https://www.youtube.com/watch?v=ux41a_jPs3U

Nedenfor finner dere bilder fra samlingen. Alle foto : Styrkar Braathen


















Ingen kommentarer: